Bijna 34 weken zwanger, het aftellen kan beginnen..

Volgende week bereik ik de kaap van 34 weken , nog 6 weken te gaan.. Tot nu is het letterlijk voorbij gevlogen! Ik geef toe, het begint zwaar te worden. Let’s be honest hoogzwanger en twee energieke peuters in huis, ‘da’s gene kattepis’. Los daarvan ben ik nog wel altijd aan het werk en zou zo nog graag 5 weken lekker doorgaan.

Mixed feelings
Enorm blij dat het einde nu ECHT in zicht is, maar toch heel dubbel. Binnen ongeveer 6 weken zijn we niet meer met z’n vieren, maar met z’n vijven. Best wel een raar gevoel! Er groeit nu al bijna 34 weken een klein meisje in mij en binnenkort zal niets meer hetzelfde zijn. De aanpassing van één naar twee ging tot onze verbazing heel vlot. Mila is een geweldige grote zus! Hoe het nu zal zijn? Geen idee, maar ik ben er nu toch wel meer mee bezig. Bij de geboorte van Quinn heb ik de dag voor de bevalling letterlijk tranen met tuiten zitten huilen. Zal ik ze alle twee evenveel liefde kunnen geven? Hoe gaat Mila reageren? Hoewel het toen echt reuze is meegevallen, denk ik dat het nu anders zal zijn. Quinn is in tegenstelling tot Mila echt nog ‘klein’ in alle opzichten. Iets in mij zegt dat zij het moeilijker gaat hebben met haar upgrade naar ‘grote zus’.

To do 
Met 34 weken is mijn to do lijstje al heel wat kleiner geworden:

  1. Aanvraag kraamzorg. In principe doe je dit 3 maanden voor de uitgerekende datum, maar aangezien ik er nog steeds niet uit ben..
  2. Valies klaarzetten. (daar wacht ik mee tot het einde)
  3. Controleren of ik alles in huis heb voor de baby. Pampers, kleertjes, … (deze koppel ik aan bovenstaand puntje)
  4. Misschien nog een tripje naar één of ander shopping center inplannen voor de twee puntjes hierboven? Mezelf iets ‘nieuws’ gunnen, ik ben tenslotte diegene die voor de DERDE keer op rij moet afzien :p.
  5. Een laatste tripje naar Het Land van Ooit om onze geboortelijst te vervolledigen.
  6. Lijstje maken met wat er moet gebeuren na de geboorte. Ook al is het hier de derde keer, best wel handig voor papa.
  7. een drankje in huis halen voor ons bezoek in het ziekenhuis. (Oké papa zou dat ook kunnen doen, maar controle freak dat ik ben)
  8. Opvang regelen voor mijn twee meisjes. (bijna onmogelijk aangezien je nooit weet wanneer ze zich juist zal melden. Een ramp dus voor mijn planning!)
  9. Ohja en vooral stoppen met nieuwe lijstjes te maken! (Da’s een verloren zaak :-))

Ik wil wel, maar mijn lichaam schreeuwt NEE!
Over het algemeen mag ik echt niet klagen over deze zwangerschap. ‘Hout vasthouden’, maar dit is tot nu toe de beste zwangerschap van de drie. De combo zwanger zijn en twee peuters van 2,5 en 1 is pittig, maar toch raad ik het iedereen aan. Mijn lichaam is fysiek echt wel op. Er zijn dagen dat ik me vooruit moet slepen en de hele dag in de zetel hang. Pijntjes hier, pijntjes daar, peuters die niet willen meewerken, … Aan het einde van zo’n dag voel ik mij letterlijk leeggezogen, alle energie ontbreekt. Gelukkig heb ik dan ‘s avonds de hulp van de meest fantastische partner die de kindjes mee in bad stopt, heel dikwijls nog voor het eten zorgt als het echt niet meer lukt en ook 9/10 de meisjes in hun bedje legt. Anderzijds zijn er ook dagen dat ik er helemaal voor ga, stilzitten dat is nu eenmaal niks voor mij. Werken, kamertjes in orde brengen, huishouden, allerlei uitstapjes met de kindjes, shoppen, … Ik zal perfect mijn dagen weten te vullen tot de baby beslist hallo te komen zeggen. Zolang het allemaal gaat is het oké zeker?

20793689_10156454796677598_683026981_o

‘T is allemaal super spannend nu, ik denk dat ik iets te vroeg zal bevallen of misschien hoop ik daar gewoon op. Bij Mila & Quinn ben ik ingeleid, hopelijk mag het deze keer allemaal eens vanzelf beginnen. Wie zal het zeggen? We kijken er enorm naar uit en zijn erg benieuwd of de overgang van twee naar drie even vlot zal gaan als die van één naar twee.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s