Mama zijn: reality check!

Heel eerlijk, voor ik aan kindjes begon had ik ‘mijn idee van opvoeden en mama zijn’ al helemaal uitgewerkt in mijn hoofd. Ik wou de ‘perfecte’ mama zijn. Een mooie balans tussen streng en toch je kleintjes ‘vriendin’ zijn. Een krijsende peuter op straat of in de winkel? SAY WHUT, dat zou mij nooit overkomen (kuch) wel dus. Je kind moeten sussen met allerlei alternatieven, moh nee. Als mama hoort het natuurlijk om het huishouden draaiende te houden, wassen/strijken, poetsen, koken, etc. Uhum, ik dacht het niet.

Vooraleer je kindjes hebt, kan je het eigenlijk gewoon niet weten. Dat je soms gewoon te moe bent of dat je kleintje in een hele moeilijke ‘fase’ zit. Ondertussen heb ikzelf een dochtertje van twee, eentje van bijna 1 en ons derde dochtertje is ‘on the way’. Ook al zou ik het allemaal wel willen, ‘dat perfecte plaatje’. Het is gewoon niet haalbaar, elke dag opnieuw alles piekfijn op orde te hebben en dan nog alle juiste opvoedingstechnieken hanteren. Gosh, dat is gewoon niet nodig!

Ja, er moet structuur zijn & er moet inderdaad op tijd en stond aan je huishouden gedacht worden. MAAR belangrijker is nu en dan eens aan jezelf denken. Wat zijn je man/kids met een uitgebluste mama? Je leven draait niet enkel om huishoudelijke taken, pampers verversen, kinderen in bad zetten, koken etc… Mijn huis, daar zie je dat er geleefd word. Ik streef er naar één keer per week alles zo goed mogelijk op orde te hebben. Eén keer per twee weken krijg ik daar hulp bij van de beste kuisvrouw die je jezelf maar kan inbeelden. Ben ik dan lui? Nee, ik probeer af en toe de dingen uit handen te geven zodat ik tijd heb voor andere zaken en dan nog heb ik tijd tekort.

Gelukkig word ik dan op tijd en stond bijgestaan door manlief die dan de kindjes of ‘t koken etc. eventjes voor zijn rekening neemt. Zodat mama even kan uitblazen en eens kan afspreken met vriendinnen. Dat is gewoon nodig!

‘Nu ik zelf mama ben, heb ik geleerd meer te relativeren en los te laten’

– IT’S okay NOT TO BE perfect –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s